Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Jämtlandsvärme AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie

| Press

Framtiden

Vi bygger under 2017 en panncentral för fjärrvärme i Gäddede. Boende och företag där har nu möjlighet att anmäla intresse för att ansluta sig till det nya fjärrvärmenätet. Vår bedömning är att fjärrvärmen prismässigt står sig väl jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Vi arbetar hårt för att fjärrvärmepriset över tid ska ligga på en attraktiv nivå och att våra kunder ska uppleva fjärrvärme som prisvärt. Energimyndighetens årliga utredning, ”Uppvärmning i Sverige”, visar att det sällan är lönsamt att byta till någon annan uppvärmningsform om du redan har fjärrvärme.

Långsam prisökning

Energimyndighetens utredning ”Uppvärmning i Sverige” och ”Nils Holgersson-rapporten”, som tas fram av de stora kundorganisationerna, visar att fjärrvärmepriset ökar långsammare än priserna för de alternativa uppvärmningsformerna. Kommunen har också en miljöpolicy som innebär att vi ska försöka ersätta olja och el med biobränsleeldad fjärrvärme där möjligheten finns.

Ständig utveckling

I takt med att det blir fler som ansluter sig kommer vi att se över vår produktion igen och vem vet, med en ökad volym och en ständig utveckling av förbränningsutrustning med olika bränslen så kanske vi har sopförbränning med kraftvärme inom några år i Strömsund.

Vi bygger i Gäddede

Under hösten 2017 planerar vi att inviga en panncentral i Gäddede. Boende och företag där har nu möjlighet att anmäla intresse för att ansluta sig.

Intresseanmälan för fjärrvärme i Gäddede

Kontakta oss

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

 

Besök

Enligt överenskommelse.

 

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: