Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Jämtlandsvärme AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie

| Press

En av värmeanläggningarna.

Här levererar vi fjärrvärme

Vi levererar idag fjärrvärme i sex samhällen eller byar: Strömsund, Hammerdal, Hoting, Backe, Rossön och Kyrktåsjö. Under hösten 2017 ska även en ny panncentral för fjärrvärme stå klar i Gäddede. Boende och företag där har nu möjlighet att anmäla intresse för att ansluta sig till det nya fjärrvärmenätet.

Jämtlandsvärme levererar fjärrvärme i samhällena Strömsund, Hammerdal, Hoting, Rossön, Kyrktåsjö och Backe. 2009 levererade vi nästan 50 GWh till cirka 300 fastigheter. De största kunderna är Strömsunds kommun och Strömsunds hyresbostäder.

Våra anläggningar

  • Strömsund: Här finns två biobränslepannor anpassade för att eldas med Bark/GROT (grenar och toppar). Den ena pannan finns på Ramselevägen och den andra bakom ”sjukan” där vi ersatt den gamla pannan med en ny modern som bland annat återvinner rökgaserna.
  • Hammerdal: Här finns två anläggningar. På NWP:s anläggning (före detta Hammerdals trä) använder vi överskottet på bränsle och kapacitet. Vid Skogma har vi vår egen anläggning för eldning av spån.
  • Hoting: Här finns en biobränslepanna vid före detta Hoting Lamell.
  • Backe: Här finns en pelletpanna vid Fjällsjöskolan som används tillsammans med en sedan tidigare installerad sjövärmepump.
  • Kyrktåsjö: Här finns en pelletpanna vid Kyrktåsjö skola.
  • Rossön: Här finns en pelletpanna vid skolan.

Distributionen inom Jämtlandsvärme

Strömsund

I Strömsund har vi ett kulvertnät från 1982. Det är i dag cirka 14.000 meter långt med ungefär 180 kunder, ett 100-tal är villakunder. I dagsläget levererar vi cirka 35 miljoner KWh, vi ser en möjlighet att öka leveransen med ytterligare 10–15 miljoner KWh.

Hammerdal

I Hammerdal är kulvertnätet sedan 1999 och är idag 2.300 meter. Vi levererar cirka sex miljoner KWh och har drygt 50 kunder, 25 av dem är villakunder. Vi ser en expansionsmöjlighet med ytterligare 1 miljoner KWh.

Hoting

I Hoting har vi 3.100 meter kulvert byggd 1998. Vi har 26 kunder och levererar 4,5 miljoner KWh. Vi har idag bara en villakund så potentialen är stor.

Backe

I Backe har vi troligtvis ett av Sveriges äldsta fjärrvärmenät då ledningarna är från 1960-talet. Vi har 700 meter ledning och elva kunder. Här levererar vi 2,1 miljoner KWh.

Kyrktåsjö

Kyrktåsjö har i dagsläget nästan 1.000 meter kulvert med tolv kunder, inklusive Tåsjö kyrka. Vi levererar cirka 1,3 miljoner KWh. Vi anslöt de första villorna 2009.

Rossön

Produktionsanläggningen består av en containerbaserad pelletpanna på 350 kW och en nybyggd pelletsilo på cirka 50 m3. Spets- och reserveffekt står befintliga oljepannor i skolan för. Då kommunen inte längre äger skolan har Jämtlandsvärme ett arrendeavtal som reglerar vår verksamhet i byggnaden. För att säkerhetsställa att vi inte saknar pellets under den kalla perioden installerade vi ytterligare en pelletssilo 2013.

Vy över strömsundsbron mot Näsviken.

Så drog vi fjärrvärme till Näsviken

År 2010 drog vi fjärrvärme till Näsviken. Det var ett väldigt spännande projekt, inte minst för att vi drog ledningen över Strömsundsbron.

Så drog vi fjärrvärme till NäsvikenPDF

Intresseanmälan för dig i Gäddede tätort

Under hösten 2017 planerar vi att inviga en panncentral i Gäddede. Är du intresserad?

Intresseanmälan fjärrvärme i Gäddede

Kontakta oss

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

 

Besök

Enligt överenskommelse.

 

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 30 maj 2017