Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Jämtlandsvärme AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie

| Press

Publicerad:

Grönt vatten hjälper oss att hitta läckor

För att öka säkerheten i vårt fjärrvärmenät och i fjärrvärmecentralerna ute hos våra kunder börjar vi färga fjärrvärmevattnet grönt. Det hjälper oss att snabbare lokalisera och åtgärda eventuella läckor.

Ämnet vi kommer att börja använda heter pyranin och det är ett ofarligt färgämne som är godkänt av Livsmedelsverket. Pyranin använts för att färga fjärrvärmevatten i flera svenska städer.

Snabbare felsökning

Genom att vi färgar fjärrvärmevattnet grönt blir det enklare för oss att snabbt lokalisera och åtgärda läckage i er värmeväxlare för tappvarmvatten. Om varmvattenväxlaren läcker kan fjärrvärmevattnet blandas med fastighetens kranvatten, som då blir svagt grönfärgat. 


– Genom detta ökar vi säkerheten i vårt fjärrvärmenät och risken för allvarliga konsekvenser vid ett läckage blir också lägre, säger Thord Engström, vd.

Kontakta oss om du upptäcker grönt vatten!

  • Under kontorstid, klockan 8.00–16.00: Ring 0670-163 00
  • Under icke kontorstid: SOS Alarm 063-51 01 77

Läs mer om infärgning av fjärrvärmevatten

Kontakta oss

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

 

Besök

Enligt överenskommelse.

 

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: