Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Jämtlandsvärme AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie

| Press

Fjärrvärmevattnet är grönt

För att kunna lokalisera läckor färgar vi fjärrvärmevattnet grönt. Det gör att vi snabbare kan upptäcka och åtgärda läckor, vilket minskar risken för läckageskador.

Om du ser grönt vatten i marken innebär det att det finns en läcka i fjärrvärmenätet. Vattnet kan vara mycket varmt, så håll avstånd.

Kontakta oss om du upptäcker grönt vatten

Om du får grönt varmvatten i kranen hemma, beror det förmodligen på att din fjärrvärmecentral läcker. Om du upptäcker grönt vatten i kranen eller ute på gatan – kontakta oss!

  • Under kontorstid, klockan 8.00–16.00: Ring 0670-163 00
  • Under icke kontorstid: SOS Alarm 063-51 01 77

Färgämnet heter pyranin

Det är färgämnet pyranin som ger vattnet den gröna kulören. Pyranin använts för att färga fjärrvärmevatten i flera svenska städer. Det är ett ofarligt färgämne som är godkänt av Livsmedelsverket. Det används också till att färga schampo och diskmedel grönt.

Kontakta oss

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

 

Besök

Enligt överenskommelse.

 

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: